BIBINJE

marca 07, 2017


Na území obce Bibinje, vzdialenej len niekoľko kilometrov od historického mesta Zadar, leží marina Dalmacija, najväčší jachtový prístav na chorvátskom Jadrane a východiskový bod mnohých dobrodružných plavieb… Bibinje ponúkajú všetko potrebné na príjemný a ničím nezaťažený pobyt; apartmány a kempingy vzdialené od mora len niekoľko metrov, prekrásne pobrežie s promenádami a plážami vybavené kompletnou infraštruktúrou. Na prímorskom korze sa vždy niečo deje: konajú sa rybárske slávnosti, koncerty, vystupujú mužské spevácke zbory – klapy… Popri bohatých kultúrnych, zábavných a športových podujatiach sa v miestnom múzeu nachádza aj hodnotná etnografická zbierka a v kostolíku sv. Jána Krstiteľa z 15. storočia aj zbierka sakrálnych predmetov. 


Kúpanie a pláže Bibinje
Bibinjské zátoky sú známe krásnymi a priestrannými plážami, ktoré predstavujú najvýznamnejšie  atrakcie aj najhodnotnejší prvok bibinjskej turistickej ponuky. Všetky pláže v Bibinje sa nachádzajú v meste a sú upravené a doplnené potrebnou výbavou.
Pláž Punta Rožica je hlavná bibinjská pláž, nachádza sa v centre mesta. Pláž je oblázková s betónovými molami na slnenie. Vybavená je sprchami, toboganom, vybavená je kabínkami na prezliekanie.
Plaža Frnaža
Plaža na škaljici - nachádza sa na vidieckom diele zátoky Jaz
Plaža Šulterova vala
Plaža Lipauska
Plaža Punta
- nachádza sa na východnom kraji Bibinje vedľa Mariny Dalmacija. Pláž je obl
ázková, nachádza sa tu reštaurácia, caffe-bar aj ihrisko na plážový volejbal, na ktorom sa uskutočňujú turnaje, ktoré priťahujú pozornost´mnohých divákov.



Kultúrne akcie, večerný život Bibinje

Raspivano Bibinje - na začiatku septembra sa každoročne koná najstaršou a najslávnejšou udalosťou v Zadarskej župe, takzvané "rozospievanie Bibinje". Nejedná sa o súťaž, ale o stretnutie  skupín, ktoré majú rády klapské piesne, a nechýbajú tu účastníci aj víťazi slávneho klapského festivalu v Omiši.

Oslava sv. Rocha - patróna Bibinje - v polovici septebra v Bibinje.



  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov