VRBNIK

marca 07, 2017


Krásne a v porovnaní s ostatnými letoviskami trochu netradičné miesto na ostrove Krk. Jeho poloha na vysokom útese nad morom neumožňuje pohodlný prístup k malým zátokám a plážam. Tie sú prevažne prírodného charakteru a musíme sa k nim vydať do blízkého okolia mesta.
 

Priamo v centre letoviska Vrbnik nájdete len niekoľko menších kamienkových pláží – je to Zgribnica, Nuluk a Podkovač. Je to dané hlavne tým, že Vrbnik leží na skalnom útese, čo mu na druhej strane zabezpečuje jeho výnimočne romantický charakter. V okolí Vrbnika však nájdete ďalšie krásne piesčito kamienkové pláže s postupným vstupom do mora.


Poloha Vrbnika

Mestečko Vrbnik leží na skalnej vyvýšenine, asi 50 metrov nad morom. Jeho malý prístav omývajú vody východného pobrežia ostrova Krk. Má charakter starobylého sídla s kruhovou, uzavretou zástavbou. Trvale tu žije asi 1100 obyvateľov. Ku Krčskému mostu je to necelých 28 km, do mesta Krk okolo 12 km.

Napr. pláž Potovošće juhovýchodne od Vrbnika patrí vôbec k najkrajším plážam na ostrove Krk. Je dostupná autom, pri pláži je parkovisko aj bufet s občerstvením. Počas návštevy ostrova Krk sa určite choďte na pláž Potovošće okúpať!



Kedy na dovolenku do Vrbnika?

V priebehu letných prázdnin býva centrum mesta veľmi plné. Najvodnejšia doba na prehliadku historického jadra je v dopoludňajších alebo popoludňajších hodinách. V mesiacoch máj, jún a september sú uličky prázdnejšie a večery v meste o to príjemnejšie.

Pláže v romantických zátokách zátokách


Vo Vrbniku a jeho okolí sa nachádza niekoľko pekných okruhliakových pláží. V centre Vrbnika sa nachádza pláž Zgribnica s väčšími okruhliakmi, betónovými mólami a reštauráciou. V severozápadnej časti Vrbnika sú okruhliakové pláže Nuluk a Podkovač. 1,5 km juhovýchodne od centra je okruhliaková pláž Kozica. Najkrajšia pláž v okolí Vrbnika je však piesčito okruhliaková pláž Potovošće, 3 km juhovýchodne od Vrbnika, kde je počas letnej sezóny k dispozícii aj občerstvenie. K tejto pláži sa dá prísť autom.

 



  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov