Bludisko

septembra 20, 2018


Tento príspevok píšem už po sezóne, ale aspoň vás navnadím na budúce leto. Kto ste ešte neboli v kukuričnom bludisku, máte sa na čo tešiť. Zhodou okolností je to od nás v susednej dedine. No ale ako to už niekedy býva, my sme to stihli len tak tak v posledný deň. Stále som to odkladala kvôli veľkým teplám, aby sme sa tam netrápili vo vlastnej šťave. Kukurica už bola vyschnutá, ale keď sa na klasy opreli slnečné lúče bola to krásna hra farieb. A to krásno som si užívala aj pohľadom na chalanov. 


V očakávaní neznámeho sme sa vrhli do uličiek, potrápili sme si hlavičky hádankami na stanovištiach a po čase sme sa rozdelili a nabralo to riadne grády. Vyrehotaný sme sa hľadali po hlase, Adamčo s Apim sa asi prevtelili do Mauglího, Tarzana a Sandokana v jednom..vlastne v dvoch. Predstavovali si, že sú v džungli a skáču z liany na lianu. To ich Maroš musel trochen spacifikovať, nech neponičia "úrodu" a chovajú sa "slušne". Jasné, hlina to istí a kebyže idete po nás, tak asi každých niekoľko metrov nájdete vyrytú dieru v zemi. Nakoniec sme skončili tak, že sme vyšli vo vchode do bludiska a nie vo východe. Ale, s vylúštenou tajničkou. 



Detská za to dostali odmenu v podobe tyčinky a nálepky, povyliezali si na stohy sena s mrnkotom "mňa to pichááááá", ja som prebalila Elišku, porobila ešte zopár záberov a na budúci rok sme si sľúbili aj lásku, ale aj využitie ohniska na opekanie.
Túto našu atrakciu môžete kľudne poňať aj ako celodenný výlet..je tam možnosť zahrať si futbal, hádzanie kruhov na kolíky a rôznych outdoorových spoločenských aktivít.
A opekaním môžete príjemne zakončiť ďalší príjemný prázdninový deň.
Ešte adrenalínovejšie bývajú aj nočné pochody v spoločnosti strašidiel "SCARY NIGHT". Pre väčšie deti, pubišov a ďalších nebojákov príjemné spestrenie programu.
Budúcu sezónu by malo byť bludisko o nejaký ten hektár zväčšené. Tak to už potom s GPSkom.
Inak viete, že v Amerike zaznamenali najviac zúfalých hovorov na políciu z kukuričných bludísk?



  • je veľké 2,5 ha a trasa je 1,9 km
  • hod loptou do terča
  • pyramída z balíkov slamy
  • ohnisko na opekanie (je potrebné si priniesť vlastné špekačky,chlieb..)
  • bufet s nápojmi a pochutinami
  • taktiež si môžete zakúpiť sladkú lahôdkovú kukuricu na varenie dopestovanú bez chémie
Vstupné:

Deti do 3r. zdarma

Deti od 3 - 17r. 2 €

Dospelí 2,50 €
 Ak by ste nechceli (nemohli) opekať,obed, či večeru Vám pripravia v neďaleko vzdialenej reštaurácii (cca 1 km) Restaurant Eso s lanovým parkom Tarzánia, ktorá má detskú aj dospelácku trasu.




  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov