U grófov

júna 29, 2016



 



Takýto mini výletík som plánovala dlhšiu dobu a konečne sme ho uskutočnili. Tento nádherný a udržiavaný park je od nás dve dediny, tak sme to nemali ani tak ďaleko.

Zaparkovali sme v centre mestečka hneď oproti zmrzke, takže prvé kroky viedli samozrejme tam. Dobrý štartér na prechádzkové popoludnie, pod korunami starých drevín.
 Aj centrum mestečka na mňa vplývalo veľmi príjemnou atmosférou. Staré dobové domčeky vítali svojou zrenovovanou architektúrou do vnútra. Na rohu pekáreň, z ktorej sa šírila vôňa čerstvého pečiva, vedľa obchodík so suvenírmi..


Zámocký park dal v roku 1844 vybudovať František Pálfy. V tomto období boli v okolí zámku vysadené vzácne dreviny pod ktorými sa nachádzali pomníky obľúbených grófskych psov. Zámocký park sa postupom času stal miestom oddychu nie len pre grófstvo, ale aj širokú verejnosť. Od roku 1931 sa o park stará mesto. V parku sa nachádzajú mnohé vzácne dreviny, ako platan, magnólia alebo gledíčia trojtŕňová.

Uprostred parku nájdete okrasné jazierko s kačkami a kaprami. Park bol nedávno revitalizovaný mestom, ktoré tu pre jeho obnovu vysadilo asi 600 drevín.

Okrem veveričiek, pávov, kaprov a iných drobných zvierat v parku nájdete pekné a udržiavané detské ihrisko a malú knižnicu v besiedke pri jazere.


Chalani boli oblečený pohodlne, komplet v značke Beee (TU), ktorá k nám už neodmysliteľne patrí. Obe komba sú z ich najnovšej letnej kolekcie. My sme proste teplákoidné tipy.


Na toto miesto sa určite budeme s radosťou vracať. Všetci sme sa tu cítili viac ako príjemne.



  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov