Broskyňové pyré

augusta 12, 2015

 

Broskyňa na prekvapenie pochádza s Číny a ako bolo vedecky dokázané, poznali ju tam už pred 4000 rokmi. U nás sa toto ovocie udomácnilo v 16.storočí.
 Na toto pre nás neprirodzene horúce obdobie je úplne ideálna. Obsahuje 80% vody, 6 až 15% sacharidov. Vďaka ich zloženiu (vitamínom a minerálom) sa im prisudzujú aj upokojujúce účinky a protistresové účinky, upevňujú väzivové tkanivá a cievy, srdce a krvný obeh. Majú odvodňujúce účinky, pomáhajú redukovať hmotnosť a ustaľujú hladinu cukru v krvi.
Tak prečo ich hlavne v sezóne nekonzumovať pravidelne ?
Dnes som sa rozhodla pre broskyňovú všehochuť.
Zopár kúskov týchto žltočervených plodov som zmiešala s prevarenými ovsenými vločkami a rozmixovala ponorným spolupracovníkom. A hotovo!
Môžete to dať zamraziť a máte z toho osviežujúcu dreň, alebo ako rozmrazenú pochúťku do bieleho jogurtu a poprípade aj samostatnú ovocnú kašu.



 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov