Broskyňa na
prekvapenie pochádza s Číny a ako bolo vedecky dokázané, poznali ju
tam už pred 4000 rokmi. U nás sa toto ovocie udomácnilo v 16.storočí.
Na toto pre nás
neprirodzene horúce obdobie je úplne ideálna. Obsahuje 80% vody, 6 až 15%
sacharidov. Vďaka ich
zloženiu (vitamínom a minerálom) sa im prisudzujú aj upokojujúce účinky a protistresové
účinky, upevňujú
väzivové tkanivá a cievy, srdce a krvný obeh. Majú odvodňujúce účinky,
pomáhajú redukovať
hmotnosť a ustaľujú hladinu cukru v krvi.
Tak prečo
ich hlavne v sezóne nekonzumovať pravidelne ?
Dnes som sa rozhodla pre
broskyňovú všehochuť.
Zopár kúskov
týchto žltočervených plodov som zmiešala s prevarenými ovsenými vločkami a rozmixovala
ponorným spolupracovníkom. A hotovo!
Môžete to
dať zamraziť a máte z toho osviežujúcu dreň, alebo ako rozmrazenú
pochúťku do bieleho jogurtu a poprípade aj samostatnú ovocnú kašu.
0 komentárov