Modra je dobrá

júla 13, 2015

   


Minulý týždeň sme zakončili príjemným výletom v Malých Karpatoch, len dve dediny od nášho panelákoveho obydlia.
Rodinná farma Pod Gaštankou je v krásnom prostredí pod lesom, obklopená modranskými vinohradmi.
Staronová farma je ešte len na začiatku budovania, ale je vidieť že manželia, ktorí sa do tohto skvelého projektu pustili to myslia ozaj vážne a plnia si svoj sen.
Deťúrence aj ich rodičia si prídu na svoje. Je tam taká všehochuť fauny a flóry.
Hneď pri vchode Vás privítajú kone, ktoré si s Vami zájdu aj na prechádzku v sedle.
 Kozy, ovečky, zajace, hydina, vietnamské prasiatka aj s malými. Tie vrteli svojimi chvostíkmi o život, ako boli spokojné pri rodičoch.
Všetky zvieratká sú veľmi prítulné a radi sa od Vás nechajú nakŕmiť dobrotou zakúpenou v reštike.
Adamenko bol uchvátený kozenkou, ktorá mala v brušku malé kozliatka, zajačikmi, ktoré pobehovali voľne vo výbehu a mohol si ich ponaháňať a pohladkať.
Ovečky a jahniatko, to spoznávalo svet podobne ako náš drobec.


Je tam kopec stromov, ktoré si toho určite veľa pamätajú. Vytvárajú tam kopec tieňu, takže sa tam príjemne funguje aj v teplom počasí.  
My sme si pochutili na pomaly pečenom pliecku, ktoré sa na náš tanier chystalo 12hodín, domáce šúľance, bublanina a citronáda. Úplne ma dostal drevený ručne robený príbor.To bola pre mňa taká čerešnička na torte.
Zo všetkých týchto dobrôt to bol čemer ako vyšitý. Ten sme rozmasírovali parkovým šachom a tvorivými dielňami. Tam Adamča najviac zaujalo navliekanie korálok a maľovanie na čerstvo vytlačené formičky.

Odchádzali sme odtiaľ zafúľaný ako prasiatka s vôňou sena, ale to k tomu všetkému patrí. Za jedno popoludnie sme si nestihli užiť všetko, čo Gaštanka ponúka. Najbližšie dni sa tam chystáme znova.
Teším sa na príjemných ľudí a vôňu ozajstného vidieka.

LINK


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov