Železná má svoje čaro

mája 05, 2016



Železná má svoje čaro

 


  Poznáte to.
 Čakáte na koniec týždňa, aby ste aspoň 1-2 dni prežili celé ako rodina.  Nám sa ten dnešok opäť podaril a ráno sme začali váľaním v posteli. Adamko má vo zvyku si do perín priniesť  svoje obľúbené hračky. Teraz má obdobie „všetko patrí mne“! Tak si viete predstaviť, čo mu dokola vysvetľujeme .

Raňajky sú u nás formou plne obložených tanierov, medzitým kojenie, prebaľovanie, Šimonkov raňajší šlofík. Je to taká štafeta na začiatku dňa. Milujem to, má to svoje čaro permanentného behania od stola :-). Ukončujem to v ten deň prvým pustením vysávača.
Dnes sme si naplánovali obľúbený výjazd na Železnú studničku. Je to jedno z našich obľúbených miest v našom meste.
Začali sme tam chodiť pravidelne až ako rodičia a už sa to počas sezóny stalo našim rituálom. Má to tam svoju atmosféru.
Nájdete tam všetko od ihrísk pre asi všetky vekové kategórie, možnosť opekania, potôčik, ktorý lemujú lávky, kopec zatrávnenej plochy na leňošenie. A to všetko uprostred lesa. Pri pozorovaní si všímam, ako ľudia nasávajú a užívajú si atmosféru a pohodičku s priateľmi a rodinou.
Je vidieť, že ľudia ktorí to majú na starosti vedia ako na to. Tento rok tam napríklad namontovali sprchu pre návštevníkov a dokonca aj vapku pre bikerov.
Moji dvaja starší sa z domu dostali o niečo skôr. Vodič za kormidlom dvojkolesového poháňadla a navigátor má čestné miesto v cyklovozíku. Je mu tam fajnovo. Má tam otvorený bar, keby vedel jesť príborom, tak mu tam nabalím celé menu. Obzerá sa navôkol  a keď ho to prestane baviť, aj si tam pospí.
 Ja som ešte balila potrebné veci vrátane náhradného oblečenie pre chalanov. Pre istotu to tak robievam vždy. Vysávač som naštartovala druhý krát, okrem štandardu to schytal aj kočík. Omrvinky a piesok tam predsa nemajú čo robiť. Ale to už je na ďalšiu tému.

Parkovanie hore som si musela užiť cca 20 minútovým čakaním, kým sa uvoľní nejaké miesto. No to je tam bežné. Je to predsa len miesto pre športuchtivých na bikoch, korčuliach a iných predmetoch. O rok už budem šliapať do pedálov aj ja, čo bude po tak dlhej kondičnej pauze riadny masaker.
Dnes sme na prekvapenie nevyužili ani tak ihriská, ako skôr piknikový program a Adamčov obľúbený potok. Tam si nahádzal kamienkov asi na predvýstavbu hrádze. Keby nebola voda ako ľad určite sa tam aj okúpe. Vodný živel sa nezaprie. Šimonko mu sekundoval vo svojej obľúbenej polohe na deke.

Vždy mám spokojnosť na duši, keď vidím ako sa naši chalani k sebe majú. Je to ten najkrajší pohľad. Vedia, že patria k sebe a je radosť si predstavovať aké to bude, keď si budú časom rovnocenný partneri.




  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov